tr Türkçe en English de Deutsch
Dünya Su Günü

Dünya Su Günü

Her yıl 22 Mart'ta Dünya Su Günü, uluslararası olarak kutlanmaktadır. Bu önemli gün temiz suyun önemini vurgulamak amacıyla ortaya çıkmış bir Birleşmiş Milletler gözlem günüdür



Bu uluslararası günün fikri, Rio de Janeiro'daki Birleşmiş Milletler Çevre ve Kalkınma Konferansı'nın yapıldığı yıl olan 1992'ye kadar uzanmaktadır. Aynı yıl, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 1993 yılından itibaren başlamak üzere her yıl 22 Mart'ın Dünya Su Günü olarak ilan edildiği bir kararı kabul etmiştir.Dünya Su Günü, suyun önemini vurgulayarak, temiz ve güvenli suya erişimi olmayan 2,2 milyar insan için farkındalığı arttırmaktadır.Dünya Su Günü'nün temel odak noktalarından biri, BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi 6'ya ulaşmasını desteklemektir: Bu hedef; 2030 yılına kadar herkes için su ve sanitasyondur. Daha ayrıntılı söylemek gerekirse; 2030 yılına kadar dünya çapında herkesin temiz ve güvenli suya erişimini sağlamak.2023'de Dünya Su Günü kampanyası, iklim ve su konusunda BM-Su Uzmanları grubu tarafından yönetilecektir.2023 Dünya Su Günü'nün teması Yeraltı Suyunu Görünür Yapmak olarak belirlenmiştir. Tema, yeraltı suyunun çevremiz için ne kadar önemli olduğunu vurgulamayı amaçlamaktadır.

Dünya Su Günü'nde Nelere Yapılır?

Suyun önemi ve tatlı su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimini savunmak için eğitici etkinler, müzikaller veya tiyatrolar gerçekleştirilir.BM bu günü su kullanımının önemini ve iklim değişikliği üzerindeki etkilerini vurgulamak için kullanmaktadır. Su kullanımının sel, kuraklık, kıtlık ve kirliliği azaltmaya nasıl yardımcı olabileceğini ve iklim değişikliğiyle mücadeleye nasıl yardımcı olabileceğini gösterilir.BM; iklim değişikliğinin sudaki etkilerini doğru yöneterek, çevre ve yaşam sağlığını koruyabileceğimize ve hayat kurtarabileceğimize inanıyor. Ayrıca suyu daha verimli kullanarak hepimiz sera gazlarını azaltmaya yardımcı olabiliriz.Dünya Su Günü'nde, neden sınıfınızı suyu daha verimli kullanmaya davet etmiyorsunuz? Duşta daha az zaman harcayabilir, bitki bazlı bir yemek seçebilir ve hatta bahçeleri sulamak için yağmur suyunu biriktirip kullanabilirler!

 

:

Ziyaretçilerimizin yaşam kalitelerini artırarak, bakım ve rehabilitasyonları için verdiğimiz hizmetler, aldığımız kalite sertifikaları ile onaylıdır!

WhatsApp Destek
Yardıma mı ihtiyacınız var? Hemen Bize Sorun
Aşağıdaki temsilcilerimden bilgi alabilirsiniz
Temsilci
Online