tr Türkçe en English de Deutsch
2 Nisan Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan Otizm Farkındalık Günü

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” (2nd April World Autism Awareness Day) olarak ilan edilmiştir. Nisan'da başlayan “Otizm Farkındalık Ayı” çerçevesinde tüm dünyada otizmle ilgili araştırmaların teşvik edilmesi ve bilinirliğin artırılarak, erken teşhis ve tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor



Otizm günümüzde rastlanan en yaygın nörolojik bozukluk olma özelliğini gösteriyor. Dünyada her 110 çocuktan birinin otizmden etkilendiği öngürülmektedir.

Uzmanlar otizmi “doğuştan gelen ya da yaşamın ilk üç yılında ortaya çıkan karmaşık bir gelişimsel bozukluktur.” ifadeleri ile açıklamaktadırlar.

Yapılan araştırmalar, beyin ve sinir sistemindeki sorunlardan kaynaklandığı yönünde bilgiler sağlıyor. Pek çok genin de bir şekilde otizmle bağlantılı olduğu belirlenmiş durumda. Ancak, otizmin genetik sırrı henüz çözülebilmiş değil.

Tedavisi olmayan bu sorunla boğuşan binlerce çocuğun erken yaşta kesintisiz, yoğun özel eğitim alabilen otizmli çocukların yaklaşık yarısına yakını birkaç yıl içinde bu sorundan büyük ölçüde kurtuluyor. Geri kalanlar da az ya da çok ilerliyor. Böyle bir eğitimin 3-4 yaştan önce başlaması, haftada en az 20 saat olması ve çok özel yöntemlerle yürütülmesi gerekiyor. Yapılan araştırmalar, böyle bir eğitimin uygulamalı davranış analizine (ABA) dayalı olması gerektiğini de gösteriyor. Pek çok çocuk bu sayede birkaç yıl içinde normal eğitime devam edebilir hale gelebilir. Otizmi tedavi eden herhangi bir ilaç henüz yok. Bugün için bilinen en etkili tedavisi yoğun bireysel eğitim...

:

Ziyaretçilerimizin yaşam kalitelerini artırarak, bakım ve rehabilitasyonları için verdiğimiz hizmetler, aldığımız kalite sertifikaları ile onaylıdır!

WhatsApp Destek
Yardıma mı ihtiyacınız var? Hemen Bize Sorun
Aşağıdaki temsilcilerimden bilgi alabilirsiniz
Temsilci
Online